Tilläggsisolering med lösull

Har du någonsin gått i banorna på att bygga ett nytt hus? Jag kan avslöja att isoleringsfrågan är en enda stor djungel. Isolering där, hög pris här, krånglig leverans där. Det tar aldrig slut.

Det här är min berättelse hur jag löste det hela med något så enkelt som tilläggsisolering med lösull

Lösull löste mina frågor

Lösull löste mina frågor

Som du märker har jag precis gjort den här resan, det vill säga byggt ett nytt hus och gått igenom ALLT som har med isolering att göra. Då alla mina vänner är inom byggbranschen fick jag tips från tusen olika håll och det är faktiskt något jag uppskattar. Jag kan tycka att isolering är en väldig viktig fråga. Barndomen spenderades i ett hus med dålig, eller rättare sagt, ingen isolering. Det betyder att det är kallt på vintern och varmt på sommaren. Jag vill inte ha det så, jag har haft det så och ”har t-shirten” som tonåringarna säger. Nu ska mitt nya hus bli ett superhus, det ska vara varmt på vintern och svalt på sommaren. Det är helt enkelt väldigt högt prioriterat för mig, inför valet av isolering.

Jag var länge inne på att bygga ett passivt hus, med otroligt tjocka väggar som klarar just detta oavsett årstid. Men där sprang budgeten iväg allt för snabbt, så jag fick börja leta efter mer plånboksvänliga alternativ. Sagt och gjort, jag gick igenom alla tips jag fått från mina vänner inom byggbranschen. Det var väldigt många. Det kan vara svårt att hitta ett seriöst företag i branschen som man kan lita på, med bra kostnader och grym kvalitet. Det har inte varit enkelt att jämföra, leta, prata, ringa, vänta… Men tillslut så…

Varm vinter med lösullsisolering

Sprutab

Jag hittade ett företag som arbetar med tilläggsisolering med lösull. De gör bland annat tilläggsisolering vid vindbyggen med mera, men de kunde hjälpa mig med hela huset. De kunde spruta in lösull enkelt i alla väggar. De kom ut till bygget med en stor lastbil och därifrån sprutade de smidigt lösull överallt där jag behövde. Det var superhäftigt att se hur det gick till och hur proffsiga dom var. Micke och Jonas berättade med glädje om hur det går till, vad lösullen består av, hur den produceras, hur länge den håller och vad man kan förvänta sig. Jag blev faktiskt positivt överaskad flera gånger om jag jag kan inte nog uttrycka min lycka över detta val.

Det har nu gått ca. ett år sedan jag testade lösullet och jag kan berätta för alla att det har fungerat hur bra som helst. Vintern har för första gången varit varm och skön! Vi är så nöjda, vi har känt av årets alla årstider med behaglig temperatur innomhus. Inte någon gång har vi behövt fundera underhåll eller hur det fungerar, det bara gör det! Rekommenderas varmt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *