Nu blir det mörkare och mörkare – så här löser du extraljus till bilen på bästa sätt

Extraljus till hösten

Extraljus till hösten

Att hösten är på ingång har inte undgått någon. Trots en bra sensommar med ljus och värme ända in i september så går veckorna snabbt förbi. Nu är vi redan i oktober och soltimmarna blir färre för varje dag.

Är du en av alla i Sverige som reser med bil till och från jobbet, skolan eller andra ställen? Då har du troligtvis också lagt märkte till att det är betydligt mörkare nu när du kör hemåt på eftermiddagen eller kvällen.

Med tanke på vi lever i Norden med en kall och mörk vinter, så är det vanligt med bilar som klarar av det mesta. Allt från fyrhjulsdrivna bilar till dubbdäck av högsta klass. Men hur gör vi med mörkret egentligen?

Titta bara på hemmet. Ikea säljer hur mycket lampor och ljus till hemmet under den här säsongen, och det är ju logiskt – vi älskar ju att ha det ljust nu när det är mörkt ute. Men när det kommer till att köra bil, i mörkret, där vi tar en betydligt större säkerhetsrisk än att sitta hemma i soffan, så litar vi på det som redan finns eller ingår hos bilen. Varför köper vi inte extraljus till bilen, egentligen?

En snabb koll på Google visar att du kan få tag på extraljus i LED för under 2000 kr. Monteringen är busenkel och bara så där så får du vägen upplyst på ett helt nytt sätt. En relativt billig extra försäkring, som kan hjälpa dig undvika den där älgen eller cyklisten som du annars inte skulle ha sett.

Vad är dina bästa vintertips för att höja säkerheten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *